DE PRAKTIJK

Latijns-Amerika

Latijns-Amerika heeft in 2017 duidelijk meer aandacht gekregen. De eerste verkenningen in Brazilië en Mexico bleken kansrijk genoeg om ook Chili en Argentinië als focuslanden toe te voegen aan het Partners voor Water programma.

Voor NWP alle reden om in 2017 een flink aantal activiteiten op poten te zetten. Waarbij we ook nieuwe netwerken ontwikkelden, bijvoorbeeld rondom watermanagement in de mijnbouw. We organiseerden, samen met onder andere de Nederlandse ambassades, vijf uitgaande en zes inkomende missies, die in het teken stonden van kennismaking en informatie-uitwisseling. En we zorgden ervoor dat het Netherlands Pavilion, en dus de Nederlandse watersector, volop de aandacht trok op waterbeurzen in Mexico en Argentinië.

De versterkte aandacht is het antwoord op de interesse vanuit Latijns-Amerikaanse landen voor Nederlandse kennis en expertise over de volle breedte van de watersector. De missies hadden verschillende thema’s. In Brazilië ging het om water en mijnbouw, in Mexico lag het accent op watertechnologie en kustontwikkeling. In Chili stond water en industrie centraal, gekoppeld aan havenontwikkelingen en de missie naar Argentinië was gewijd aan watermanagement. Deze laatste missie volgde op een eerder staatsbezoek van president Macri, in maart 2017. Bij die gelegenheid ondertekenden beide landen een Memorandum of Understanding over integraal watermanagement. De missies boden ook veel ruimte voor matchmaking. Zo konden sectorpartijen meteen een basis leggen voor een goed relatienetwerk en lokale partners contacteren.

De missies in Latijns-Amerika boden veel ruimte voor matchmaking

Aquatech Mexico: ‘In het Netherlands Pavilion is alles uitstekend verzorgd, een prima plek om je te laten zien.’

 

Rick te Lintelo
Berghof Membranes

NAAR HET BLOG

Om de kennis en expertise van de sector nog verder te promoten was Nederland prominent aanwezig bij de belangrijkste waterevenementen in Latijns-Amerika. In november 2017 trok het door NWP georganiseerde Netherlands Pavilion veel aandacht tijdens de IWA Water and Development Congress & Exhibition 2017 in Buenos Aires, Argentinië. En dat gold ook voor de Aquatech Mexico in september. Die beurs is met een vloeroppervlakte van 5.000 m2, 150 exposanten en ruim 5000 bezoekers één van de grootste watertechnologiebeurzen in de regio.

Voor beide beurzen verzorgde NWP met steun vanuit het Partners voor Water programma het paviljoen en de collectieve Nederlandse deelname. De deelnemers waren zeer tevreden over de ondersteuning, en de grote aandacht van de bezoekers.

NWP heeft in 2017 ook verschillende landenbijeenkomsten georganiseerd in voorbereiding op een missie en als terugkoppeling van de evenementen. Zo hebben we de sector breed op de hoogte gehouden van de kansen in de regio. En de sector gaf ons waardevolle input over zijn wensen en ambities.

In 2017 was Nederland prominent aanwezig bij de belangrijkste waterevenementen in Latijns-Amerika

Andere praktijkverhalen

DE PRAKTIJK
Europa
DE PRAKTIJK
Resilient Cities
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send