DE PRAKTIJK

YEP Global Alumni Network

De Young Experts vormen samen een waardevol internationaal netwerk. Daar profiteren zij zelf van, maar ook de organisaties waar ze werken. Om het netwerk ook na de formele YEP-periode te behouden, is in 2015 het YEP Global Alumni Network van start gegaan.

Het netwerk is zeer actief; zowel in Nederland als wereldwijd. YEP ondersteunt een aantal activiteiten van de alumni, zoals professionele workshops en intervisieweekends. 

In september 2017 vond bijvoorbeeld bij MDF Consultancy & Training in Ede (één van de partners van YEP) een alumni-bijeenkomst plaats over leiderschap. Managing Director Herman Snelder deelde zijn ervaringen met de alumni, en zijn inzichten over de eigenschappen die de leiders van vandaag moeten hebben. De alumni sloten de middag af met een discussie over hun eigen ambities om de CEO’s van de toekomst te worden, en wat ze daarvoor nodig hebben.

YEP stimuleert de intervisie door het ondersteunen van internationale intervisieweekends in de verschillende landen/regio’s, georganiseerd door de (alumni) Young Experts, met ondersteuning vanuit het YEP-programmabureau. De (alumni) Young Experts discussiëren dan over de vraagstukken en uitdagingen waar ze tegenaan lopen, en de ideeën die ze hebben om daarmee aan de slag te gaan. Ook bezoeken ze enkele projecten. Tijdens het intervisieweekend in januari 2017 in Oeganda/Rwanda bijvoorbeeld brachten de deelnemers een bezoek aan het waterzuiveringsproject van een van de lokale Young Experts. Ze discussieerden over de business cases die ze het afgelopen jaar hadden ontwikkeld en wisselden nieuwe ideeën uit, bijvoorbeeld om een betaalmodel te ontwikkelen voor drinkwater in Rwanda.

In 2017 vonden in totaal 8 alumni-activiteiten plaats in onder andere Indonesië, Mozambique, Myanmar en Zuid-Afrika.

Wat hebben YEP alumni nodig om de CEO’s van de toekomst te worden?

Andere praktijkverhalen

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send